Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dijous, 14 de maig de 2020

Reclamem “Més ciència als informatius de la CCMA”

 Avui, 13 de maig de 2020, fem públic el manifest per reclamar "Més ciència als informatius de la CCMA".

Aquesta iniciativa, de la qual forma part Ecologistes en Acció de Catalunya, sorgeix de la necessitat de reclamar una secció especialitzada sobre ciència i coneixement a tots els informatius de tots els seus canals i mitjans, atès que ha s'ha detectat que ja n'hi ha que recullen informacions que en aquests moments d'emergència sanitària són del màxim interès. No obstant, la CCMA segueix tractant la ciència com una fracció dins de l'apartat "societat" en el bloc general de notícies.

Amb aquest manifest reclamem que la ciència en general, i en especial el medi ambient, la innovació, la recerca i la salut, etc.. es tracti com un bloc diferenciat i especialitzat, així com es tracten els esports i el temps. Creiem que la ciència té molta rellevància social, en especial en aquest moment en que el planeta sencer està paralitzat i colpit per aquesta pandèmia, fruit de la degradació del medi ambient i la pèrdua de biodiversitat, entre altres.

És moment de posar la ciència al centre de la societat, i a més a més, reconèixer el paper que hi juguen els i les científiques. D'aquesta manera, la societat podrà ser conscient del moment clau que estem vivint, i actuar en conseqüència. Tenir accés a coneixements científics ens ajudarà a conèixer més aspectes per a millorar la nostra salut, que al cap i a la fi es demostra que és el més important a preservar.

És per això que instem a la Direcció de la CCMA i al Govern de la Generalitat a prendre part d'aquesta iniciativa, i dur-la a terme per complir amb les seves funcions, en especial les d'informar, formar, i també per conscienciar.

Més concretament aquest manifest va dirigit a la Consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, expressant també el nostre desig de mantenir-hi una trobada, de forma presencial o virtual, segons la situació ho permeti.

A aquest manifest s'han adherit 5 col·legis professionals (entre ells el Col·legi d'Ambientòlegs, Col·legi de Biòlegs i Col·legi de Geòlegs de Catalunya), 10 societats científiques o instituts de recerca (com per exemple, el Centre de Recerca en Ecologia i Aplicacions Forestals (CREAF), l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili), i 24 entitats i plataformes socials (com per exemple, Ecologistes en Acció de Catalunya, Extinction Rebellion Barcelona (XR) i Greenpeace, entre moltes altres).

En total són 39 organitzacions que representen un ventall ampli de la societat civil. De ben segur moltes altres organitzacions comunicaran la seva adhesió al llarg dels propers dies. Una d’elles és l’IISPV.

La ciència és vida!

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats