Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dimarts, 3 de març de 2020

Villablanca difon l’acord internacional sobre el funcionament intel·lectual límit

3 de març de 2020

En un article publicat a la prestigiosa revista internacional Lancet Phychiatry (amb factor d'impacte 18.329), els investigadors de Villablanca Rafael Matínez i Annabel Folch han publicat l'article titulat "The Girona declaration on borderline intelectuall functioning" per difondre i donar visibilitat a la situació de les persones amb Funcionament Intel·lectual Límit (FIL). L'esmentada declaració és fruit d'un grup de consens internacional coordinat precisament per la Unitat d'Investigació en Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament de Villablanca (UNIVIDD).

Rafael Martínez és membre del Centre de Investigación Biomédica en Red de Salud Mental (CIBERSAM), de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i coordinador de la Unitat d'Investigació en Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament (UNIVIDD) de la Fundació Villablanca. Annabel Folch perteneix a la UNIVIDD.  Ambdòs membres de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

El Funcionament Intel·lectual Límit (FIL) és una condició a la que les últimes classificacions diagnòstiques no donen prou atenció. Això fa que les persones afectades no tinguin serveis adequats ni tinguin dret a prestacions socials que garanteixin el seu benestar.

Les persones amb FIL s'enfronten a un major risc de problemes mentals i trastorns del neurodesenvolupament així com una major dificultat per fer front a les demandes socials completes, el que afegeix a la manca de serveis, fa que en moltes ocasions es mantingui en situació de precarietat.

Per aquest motiu Villablanca va promoure en 2009 un grup de consens internacional que va elaborar la Declaració de Girona en el primer congrés internacional de FIL celebrat a Girona en 2017.

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats