Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dimarts, 4 de febrer de 2020

Prop de 30 investigadores participaran al Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència a Tarragona

La celebració es durà a terme durant la primera quinzena de febrer i constarà de setze actes repartits per tot el Camp de Tarragona.

Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència (Il·lustració de María del Álamo Ortega).

Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència (Il·lustració de María del Álamo Ortega).

L'Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona (DivulgaTGN), entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu impulsar iniciatives per fomentar l'interès per la ciència al territori, ha organitzat una sèrie d'actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència el proper 11 de febrer. La finalitat de la jornada és aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència de les dones i les nenes, i la igualtat de gènere.

En total es duran a terme setze activitats durant la primera quinzena de febrer en espais com el Campus Catalunya de la URV, Ràdio Cambrils, el Centre de Lectura de Reus o el Cafè La Cantonada de Tarragona. Tots els actes són gratuïts i oberts al públic en general, i són possibles gràcies a la col·laboració de vint-i-set investigadores de diferents àrees del coneixement, periodistes i entitats com la Universitat Rovira i Virgili, la Central de Biblioteques de Tarragona, l'Ajuntament de Tarragona o l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, entre d'altres.

La programació inclou sis xerrades disteses entre investigadores i periodistes als campus universitaris, ràdios locals i bars de la ciutat i el seu objectiu és conèixer quin és el paper de la dona en la divulgació científica, la seva problemàtica a la carrera investigadora i reflexionar sobre si les ciències i les lletres són dues branques diferents, però amb una mateixa realitat.

El Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència també tindrà una visibilitat destacada a les biblioteques públiques amb vuit xerrades divulgatives a localitats com Mont-roig, Vila-seca o l'Espluga de Francolí, i amb aparadors de llibres que es podran visitar als CRAIS de la URV, la xarxa de biblioteques de Tarragona i a les llibreries Abacus i Adserà.

Podeu consultar tota la programació a la web de DivulgaTGN i seguir-ne tota l'actualitat a les xarxes amb l'etiqueta #Tarragona11F20 i els comptes de Twitter, Instagram i Facebook de @divulgaTGN.

MÉS INFORMACIÓ

Lydia Gil

divulgatgn@gmail.com

Tel. 606 079 096

PROGRAMACIÓ                            

 • Divulgació científica i dones (10/02/2019) - Aula Magna del Campus Catalunya 12h

Montse Cartañà (ComCiència), Gloria Aznar (Diari de Tarragona), Núria Ruiz (URV), Marta Fontanals (IPHES) i Sílvia de Lamo (URV). Modera: Toni Cabanillas (Tarragona Digital)

 • Trobada amb científiques (11/02/2020) - Aula Magna del Campus Bellissens - 12h

Míriam Gil (URV), Fàtima Sabench (URV), Elisabeth Vilella (Institut Pere Mata) i Mireia Valverdes (URV). Modera: Josep Ribalta (URV)

 • Donant veu a les dones científiques (11/02/2020) - La Cantonada - 19h       

Núria Romaní (ICAC) i Mireia Usuart (URV). Modera: Adrià Muñoz (Ràdio Cambrils)

 • Donant veu a les dones científiques (13/02/2020) - Cafè Teatre - 19h           

Sandra Guaita (IISPV) i Dolors Setó (URV). Modera: Joan Mercadé

Ràdios locals: debats

 • Tarragona Ràdio (11/02/2020) - 10.30h

María José Figueras Salvat (URV), Diana Gorostidi (ICAC), Lourdes Martorell (IISPV). Modera: Josep Suñé

 • Ones de ciència (12/02/2020) - Ràdio Cambrils - 18h            

Dolors Comas (URV) i Inma Pastor (Observatori Igualtat)       

9 xerrades a biblioteques públiques

 • "La proteïna d'insecte és el nostre futur?", a càrrec d'Anna Ardévol. Biblioteca Pere Anguera de Reus - 05/02 a les 18.30h
 • "Control de memoria : ¿Desafío total?", a càrrec de Katia Rintjema. Biblioteca Joan Miró Mont-roig del Camp - 05/02 a les 19 h.
 • "L'ADN mitocondrial, la molècula de la teva mare per poder anar per la vida", a càrrec de Lourdes Martorell Bonet. Biblioteca Municipal d'Alcover - 07/02 a les 18 h.
 • "La proteïna d'insecte és el nostre futur?", a càrrec d'Anna Ardévol. Biblioteca Josep Salceda i Castells (Cambrils) - 07/02 a les 18 h.
 • "Tu Youyou, la dona que va lluitar científicament contra la malària", a càrrec de Núria Ruiz Morillas. Biblioteca Municipal d'Altafulla - 07/02 a les 18.30h
 • "El colesterol. Relaciones tóxicas (tanto te quiere como te odia)" a càrrec de Cèlia Rodríguez. Biblioteca Pública Mossèn Ramon Muntanyola (L'Espluga de Francolí) - 11/02 a les 17h
 • "Tu Youyou, la dona que va lluitar científicament contra la malària", a càrrec de Núria Ruiz Morillas. Biblioteca Municipal de Vila-seca - 12/02 a les 15.15h
 • "El secreto del Dr. Barry", a càrrec de Maite Salagaray García. Biblioteca Ventura Gassol (Calafell) - 14/02 a les 11.30h i 12.30

Aparadors sobre dones i ciència (1-15/02/2020)                                           

 • Xarxa de 42 biblioteques públiques de Tarragona                                    
 • 7 seus del CRAI URV                             
 • Llibreries Adserà i Abacus (Tarragona)                                          

Pujar

Fes-ho córrer

 • Facebook
 • TwitThis
 • LinkedIn
 • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats