Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dimarts, 1 d'octubre de 2019

Tallers, xerrades i espectacles científics plens de gom a gom en la Nit Europea de la Recerca

La Nit Europea de la Recerca a les comarques de Tarragona ha superat de nou totes les expectatives i els 34 tallers de diferents disciplines científiques que han omplert la plaça Corsini de Tarragona aquest divendres -el dia central de l'activitat-  han atès centenars de persones de totes les edats des de primera hora de la tarda fins a dos quarts de deu de la nit. 
Sota el lema "La recerca, l'element clau", la Universitat Rovira i Virgili, que coordina aquest projecte a les comarques del sud de Catalunya, junt amb l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, l'Institut Català d'Investigació Química, l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili i l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social han reunit més de 130 investigadores i investigadors en aquest esdeveniment. 

Els tallers han tingut com a destinataris diversos públics, però especialment el familiar, i han implicat el contacte directe entre investigadors i audiència a través de l'experimentació  la diversió. Han estat deu  tallers més que en la primera edició de l'esdeveniment, que es va celebrar l'any passat. Sota el lema "La recerca, l'element clau", enguany ha tingut protagonisme la taula periòdica dels elements, a la que se li han dedicat sis tallers per commemorar el seu 150è aniversari. Uns dies abans de l'esdeveniment es va organitzar també, com a activitat prèvia, l'espectacle científic "Els secrets de la taula periòdica·".

A banda dels tallers s'ha fet un berenar científic en què es podia comprovar quins elements de la taula periòdica conté la xocolata, el pa i la fruita seca. L'Ajuntament de Tarragona, a través de la Conselleria d'Educació i l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET), junt amb el Mercat Central, en són els col·laboradors principals. L'empresa Asesa i la Diputació de Tarragona en són patrocinadores, a més  de les empreses Borges i Siurana, l'Ajuntament de Reus i l'Associació per a la Divulgació Científica del Camp de Tarragona, que col·laboren en l'esdeveniment.

Taller Grup DIAMET 
Taller del Grup DIAMET – IISPV.

Com a activitat prèvia,  dijous, dia 26, el dia abans de la Nit Europea de la Recerca, investigadors i investigadores del programa de beques Marie Sklodowska Curie de la Comissió Europea Marie Curie han fet xerrades i tallers de diferents disciplines als instituts de les comarques de Tarragona que que ho han sol·licitat.

Xerrades i tallers als instituts i xerrades científiques a Reus

El matí d'aquest dissabte s'ha organitzat una sessió de xerrades divulgatives al Castell del Cambrer de  Reus amb la participació d'investigadors i investigadores de la Universitat i de l'IISPV. Aquesta activitat ha estat coordinada per l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili en col·laboració amb l'Ajuntament de Reus.

Una de les xerrades divulgatives d’aquest dissabte, al Castell del Cambrer de Reus.
Una de les xerrades divulgatives d'aquest dissabte, al Castell del Cambrer de Reus

Un projecte conjunt a Catalunya

La  Nit Europea de la Recerca  és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la recerca que té lloc cada any en més de 300 ciutats de 30 països d'Europa alhora i per segona vegada s'ha organitzat a les comarques de Tarragona. Els objectius d'aquesta activitat, impulsada per la Comissió Europea des del 2005, són promoure el reconeixement públic dels investigadors, donar a conèixer la importància de la seva feina per a la societat, mostrar  que la recerca, en totes les seves disciplines, és fascinant, i explicar i mostrar la recerca i els investigadors.

Diverses institucions de recerca catalanes s'han proposat celebrar la Nit Europea de la Recerca de manera conjunta després que la Comissió Europea els atorgués l'any passat el segell de Nit Associada, que valora la qualitat del projecte. D'aquesta manera, les activitats que s'han fet en diversos punts de Catalunya formen part del mapa de propostes de divulgació que han omplert les places i carrers d'Europa aquests darrers dies. 

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats