Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dijous, 1 d'agost de 2019

L’IISPV ha estat seleccionat per finançament de la primera iniciativa del FOOD4HEALTH sobre el síndrome metabòlic

Grup DIAMET

El grup de recerca DIAMET liderat per la Dra. Sonia Fernández Veledo i el Dr. Joan Vendrell Ortega de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), CIBER de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas (CIBERDEM), Universitat Rovira i Virgili (URV) i l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (HJ23), ha estat seleccionat per la seva participació i en rebre finançament del projecte europeu STOP MetSyn que té com a objectiu la creació de mètodes, eines i estratègies per a poder afrontar l'impacte del Síndrome Metabòlic a Europa.

Aquesta iniciativa és la primera de la col·laboració entre les KIC (Knowledge and Innovation Communities) dels EIT Health i EIT Food. Les KIC van ser concebudes per la Unió Europea per a crear un entorn que faciliti la innovació en àrees clau per la societat i estan formades per empreses, universitats i centres de recerca.

Actualment,  hi han 8 EITs amb diferents temàtiques, però per participar en les KIC se n'ha de ser membre. L'IISPV pot participar a les convocatòries de l'EIT Health a través del Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, el qual pertany al Institut Català de la Salut (ICS), membre associat de l'EIT Health Spain.

Amb el coneixement de la importància de la nutrició en la salut, el març del 2019 els equips del EIT Health i EIT Food es van reunir sota el paraigua de Food4Health per trobar àrees d'interès comunes. Tres mesos després en va sortir la primera convocatòria amb dos projectes: el síndrome metabòlic i la caquèxia en els pacients amb càncer. Tot i la curta durada del període d'inscripció, el projecte STOP MetSyn va rebre 125 Expression of Interest de les quals 104 pertanyien al EIT Health. El projecte s'iniciarà al setembre i està format per 5 Work Packages que tindran com a objectiu la identificació d'indicadors del síndrome, el disseny de intervencions en nutrició i estil de vida que seran provades en un pilot, la creació d'un laboratori de comportament del consumidor i un pla d'implementació.

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats