Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dijous, 2 de maig de 2019

La Dra. Sonia Fernández-Veledo rep finançament per l’estudi del succinat i el seu receptor SUCNR1 com a nou eix metabòlic. L'obesitat i la diabetis podrien alterar la seva funció fisiològica

Programa Estatal de Investigación, Desarrollo e Innovación Orientada a los Retos de la Sociedad (Retos de Investigación)


El succinat/SUCNR1 com a nova molècula i diana pel tractament de l'obesitat i malalties associades, és l'objecte d'estudi del projecte que la Dra. Sonia Fernández-Veledo, Co-Directora del Grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades - DIAMET de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), durà a terme amb el finançament obtingut de l'Agencia Estatal de Investigación corresponent a Projectes de R+D, del Subrpograma Estatal de Proyectos de I+D+I del Programa Estatal de Investigación, Desarrollo e Innovación Orientada a los Retos de la Sociedad (Retos de Investigación), en el marc del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnicia y de Innovación 2017-2020. La convocatòria Retos de Investigación finançarà amb 252.200.000 d'Euros 1.855 projectes, seleccionats d'un total de 4.308 projects presentats.

La Dra. Sonia Fernández Veledo ha aconseguit, en resolució provisional, un finançament de més de 200.000 Euros per un període d'execució de 3 anys, per dur a terme el projecte titulat "Succionato como nova molècula de senyalització extracel·lular reguladora de la homeòstasis glucídica: SUCNR1, diana pel tractament de l'obesitat i malalties associades". A més, és important ressaltar que a més del finançament obtingut pel seu projecte, se li ha concedit la proposta d'inclusió d'un ajut per contractes predoctorals per la formació de doctors, del Programa Estatal de Promoció del Talento y su Empleabilidad en I+D+i, les anomenades beques de personal Formació de Personal Investigador (FPI).

Aquesta és la tercera convocatòria consecutiva que la Dra. Fernádez-Veledo aconsegueix del Programa Retos de Investigación i, que li permet continuar treballant amb una de les línies prioritàries del seu grup de recerca i que ha donat lloc a una important producció científica en algunes de les millors revistes internacionals especialitzades com són: l'ISME Journal i Nature Immunology.

El treball, que combina estudis clínics amb recerca bàsica, té com objectiu principal estudiar l'eix del succinat/SUCNR1 com una nova via metabòlica implicada en la secreció de l'insulina, en l'obesitat i la Diabetis Mellitus tipus 2. La identificació de les funcions fisiològiques de SUCNR1 és crucial per dissenyar teràpies farmacològiques efectives pel tractament de malalties relacionades amb l'obesitat.

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats