Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dijous, 15 de novembre de 2018

Primer ‘Retreat Científic’ organitzat pels instituts d’investigació sanitària de Girona, Lleida i Tarragona

  • Més de 100 professionals de l'IdIBGi, IRBLLeida i IISPV assisteixen al primer 'Retreat Científic' conjunt
  • La trobada va tenir com a objectiu de trobar sinergies de recerca entre els tres Instituts d'Investigació Sanitària

Els dies 7, 8 i 9 de novembre de 2018 seran recordats per totes tres institucions i els seus membres per la celebració del primer retir científic conjunt que va tenir lloc al Vilar Rural de Sant Hilari Sacalm. Aquesta iniciativa busca trobar sinergies de recerca, potenciar nova producció científica generant vincles inter-territorials.

Aquest retir, en el que hi acudiren més de 100 professionals, ha de ser una primera pedra que ajudi a la construcció de noves col·laboracions, projectes i fluxos d'informació i coneixement que ajudin a consolidar l'estratègia cap a l'excel·lència de la recerca i el coneixement, aportar solucions als reptes biomèdics i de salut globals i millorar l'atenció sanitària als quasi dos milions de ciutadans de les respectives zones d'influència. D'aquests i altres reptes en van parlar durant la inauguració i clausura els directors dels instituts, Elvira Fernández (IRBLleida), Josep Vendrell (IISPV) i Jordi Barretina (IdIBGi). També el director de la Institució CERCA, Lluís Rovira, va contribuir-hi afegint context global i xifres de producció per valorar l'impacte de la quarantena de centres CERCA. Finalment el Director General de Recerca, Albert Barbarà, va contribuir amb una intervenció més reflexiva i encarada cap al futur i reptes estructurals de la ciència a Catalunya en el context global. Així, a part de repassar l'impacte de programes com el PERIS, va mantenir un diàleg amb els assistents sobre assumptes tan profunds com si el sistema està preparat o no pel relleu generacional d'aquells que, fins ara, han liderat la ciència a Catalunya.

Durant aquest tres dies les 33 ponències dels investigadors van ser agrupades per àmbits científics i plataformes científic-tecnològiques, on tots els grups participants van explicar els projectes en actiu, així com els resultats de la seva recerca. Com activitat lúdica els BigVan Ciencia ens van presentar els seus monòlegs de ciència.

Cal destacar la conferència "European funding opportunities: News, tips and practical aspects" que va pronunciar Marina Martinez-Garcia (H2020 Programme Officer de CDTI-SOST). Durant aproximadament dues hores va saber donar una visió de conjunt de què és un projecte europeu, el procés d'avaluació als quals són sotmesos i els consells necessaris per millorar-ne la presentació, entre d'altres aspectes importants, perquè els gestors de projectes i investigadors puguin enfocar les seves propostes de manera més competitiva.

Durant la clausura retreat es va felicitar als dos investigadors reconeguts per la seva ponència:

José Adrià, de l'IISPV, amb "Adipocyte conditioned media enhances cancer hallmarks by promoting breast cancer cell migration, proliferation and survival", del Grup de recerca en Oncologia Hospital Sant Joan de Reus.

Jordi Frigola, de l'IDIBGI, amb "New cancer therapies based on the replisome", del Grup de replicació cromosòmica.

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats