Cercador

Novetats

Jornades / Seminaris - Dilluns, 26 de febrer de 2018

L'impacte de les dades genòmiques en la salut: El rol de l'European Genome-phenome Archive (EGA)

Barcelona, 13 d'abril 2018

Gracies al ràpid progrés tecnològic, les dades genòmiques humanes tenen un gran potencial per transformar la forma en què es practica la medicina i que ja està tenint un impacte en camps específics, com el diagnòstic de malalties rares o el tractament de tipus específics de càncer.

Per tant, la genòmica mèdica és una disciplina emergent que implica l'ús de la informació genòmica dels individus com a part de la seva atenció clínica, el diagnòstic, el pronòstic o estratègies de tractament a mida. En general, la genòmica mèdica requereix d'una forta col.laboració entre els centres d'investigació i  els hospitals.

Per fer que la genòmica mèdica sigui una realitat per diverses malalties, és crucial preservar i compartir dades de la genòmica humana en repositoris que garantitzin solucions d'emmagatzamatge de dades a llarg plaç, segures i d'alta qualitat. L'European Genome-phenome Archive (EGA) és un arxiu permanent que promou la distribució i l'accés a dades genètiques i fenotips personalment identificables que resulten de més de 1700 projectes d'investigació biomèdica. 

L'acte està organitzat per l'Obra Social "La Caixa" i el CRG inclòs el CNAG-CRG on es pretén crear consciència i debatre entre la comunitat d'investigació mèdica i traslacional a Espanya sobre la importància d'integrar les dades genòmiques en l'atenció sanitària.

La trobada abordarà específicament la importància de dipositar, preservar i compartir de forma segura les dades genòmiques en repositoris especialitzats amb un compromís a llarg plaç, com l'EGA. Es vol impulsar un debat obert per entendre millor els reptes, necessitats i futures oportunitats amb el fi d d'impulsar la genòmica mèdica a Espanya.

L'acte serà en anglès.

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats