Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dilluns, 12 de febrer de 2018

I Seminari científic 2018 de l’IISPV

Reus, 12 de febrer 2018.

L'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) ha celebrat el dia 12 de febrer el I Seminari Científic IISPV 2018 a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili.

El seminari ha comptat amb l'assistència de més de 70 assistents, entre investigadors i estudiats i ha estat inaugurat per la Dra.  Carolina Serena, membre de la Comissió de Formació IISPV.

La sessió científica s'ha estructurat en dues parts. En la primera, els investigadors han pogut gaudir de la ponència magistral titulada "Edición genética con CRISPR en Biomedicina: avances, retos y limitacions, a càrrec del Dr. Lluís Montoliu, investigador científic del CSIC en el Centro Nacional de Biotecnología (CNB)[2], investigador  i membre del Comitè de Direcció del "Centro de Investigación Biomédica en Red en Enfermedades Raras" (CIBER-ER), de l'ISCIII, i professor  honorari de la Universidad Autónoma de Madrid. El seu laboratori investiga temes bàsics (com s'organitzen els gens en el genoma) i aplicats (models animals per l'estudi de la malalties humanes rares, com l'albinisme). Ha realitzat aportacions tecnològiques rellevants a la transgènesi animal, com l'ús de cromosomes artificials, i ha estat pioner en la introducció, ús i disseminació de la tecnologia CRISPR d'edició genètica a casa nostra i gran divulgador científic.

En la segona part, hi ha hagut ponències dels investigadors de diversos grups de recerca, on ens han fet partíceps dels seus recents avenços científics. Els investigadors, són de l'IISPV, l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, la URV i d'Atenció Primària. Els moderador de la taula ha estat el Dr. Josep Ribalta, membre de la Comissió de Formació IISPV.

La clausura del Seminari ha estat a càrrec del Dr. Joan J. Vendrell Ortega, Director de l'IISPV,  el qual ha remarcat la importància d'aquests seminaris pel fet de poder intercanviar idees i resultats dins de la comunitat científica.

Cal destacar que és la segona edició dels Cicle de Seminaris Científics de l'IISPV.

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats