Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dijous, 2 de novembre de 2017

Reconeixements a la recerca del grup ITAKA-Intelligent Technologies for Advanced Knowledge Acquisition

En el decurs del XX Congrés Internacional de l'Associació Catalana d'Intel·ligència Artificial, CCIA-2017, cel·lebrat a Deltebre del 25 al 27 d'octubre, el grup de recerca de la URV ITAKA (Intelligent Technologies for Advanced Knowledge Acquisition) ha rebut dos premis a la seva recerca.

D'una banda, el Dr. Mohamed Abdel-Nasser ha rebut el premi Marc Esteva Vivanco 2017 a la Millor Tesis Doctoral en Intel·ligència Artificial per la seva tesi doctoral "Development of advanced computer methods for breast cancer image interpretation through texture and temporal evolution analysis". Aquest treball, defensat a la URV al juliol de 2016, va ser dirigit pel Dr. Domènec Puig i el Dr. Antonio Moreno. En aquesta tesi es van proposar nous mètodes de visió per computador per analitzar imatges de mamografies i ajudar a la detecció de tumors. Actualment el Dr. Abdel-Nasser treballa a la Universitat d'Aswan a Egipte.

D'una altra banda, el grup de recerca reconegut consolidat ITAKA també va rebre el premi al millor article del congrés CCIA-17. El treball premiat té com a títol "Integration of different fuzzy rule-induction methods to improve the classification of patients with diabetic retinopathy". Els autors són el doctorand Emran Saleh i els supervisors de la seva tesi doctoral, els Drs. Aïda Valls, Antonio Moreno i Pere Romero. El Dr. Romero (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) és el cap del servei d'Oftalmologia de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, i està treballant de forma conjunta amb el grup ITAKA en un projecte de recerca espanyol en l'aplicació de tècniques d'anàlisi intel·ligent de dades i de visió per computador per ajudar a millorar la detecció precoç de la retinopatia diabètica.

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats