Cercador

Novetats

Publicacions - Dimarts, 18 de juliol de 2017

El Dr. Giné Gomà, ex-director del Servei COT de l'HJ23, director de la tesi doctoral sobre el tractament de les patologies dentals

Patologies dentals dels jaciments que pertanyen als segles I al VIII dC de Tarraco

El Dr. Josep Giné Gomà, ex-director del Servei Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII és el director de la tesi doctoral Paleopatología dental de una muestra esquelética de Tarraco (Siglos I-VIII dC), defensada per Doctoranda: María Teresa Salagaray García, Llicenciada en  Odontologia, professora associada de la UIC, col·laboradora externa del ICAC.

Cal destacar la importància d'aquesta tesis doctoral el tractament de les patologies dentals ens permeten entendre no només l'estat de salut, sinó també el progrés econòmic, social i cultural de les poblacions pretèrites.

La mostra que s'ha estudiat consta de 332 individus, 6.240 dents que pertanyen a deu jaciments arqueològics/cementiris de les àrees més representatives de Tarraco, el suburbi oriental i occidental, la perifèria i el territori. Aquests jaciments pertanyen als segles I al VIII dC. Pretenem així tenir també una percepció dinàmica del nostre passat històric perquè això ens permet contextualitzar el nostre estudi en un període d'involució de la ciutat romana, així com d'implantació progressiva del cristianisme amb tot el què allò va suposar de transformació de la cultura funerària.

La tesi ha pogut realitzar-se a partir de sinergies entre institucions (contractes ICAC/HJ23 i la UIC) recollint la extensíssima cultura de la gent de lletres i barrejar-la amb la metodologia científica/estadística.

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats