Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dimarts, 14 de març de 2017

Una conferència del doctor Jordi Salas-Salvadó inaugura l'Any Frias

L'alcalde ha explicat durant l'acte que l'Any Frias vol reivindicar la figura d'aquest metge que a principis del segle XX va convertir Reus en la ciutat de l'estat espanyol amb menys mortalitat infantil i que va adonar-se de la importància de la prevenció i la vigilància de la salut infantil, fins al punt, d'esdevenir un dels primers especialistes en pediatria de Catalunya i de la resta de l'estat. La regidora de Salut Noemí Llauradó ha recordat algun dels actes que s'han organitzat, entre els quals la conferència inaugural d'aquest dimarts a càrrec del doctor Jordi Salas Salvadó.

Un altre dels actes destacats de l'Any Frias és l'exposició 'Alexandre Frias i Roig: el metge dels infants', que es podrà veure al Museu de Reus (pl. de la Llibertat) des d'aquest mateix divendres 10 de març. La inauguració de la mostra és prevista divendres, a les 6 de la tarda.

Tal i com recorda el coordinador general de l'Any Frias, el doctor Eduard Prats, la seva curiositat, esperit avançat i atent als corrents més moderns de la medicina europea el van portar a viatjar per països com França, Alemanya, Bèlgica o Suïssa on descobreix els centres de lactància i seguiment matern anomenats 'Gota de Llet', que traslladarà a Reus sota el nom d'Institut de Puericultura, que anys més tard inclourà també el nom de doctor Frias.

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats