Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dimarts, 15 de març de 2016

Otorinolaringòlegs de l'HJ23-IISPV extrauen una laringe per la boca

Tarragona, 15 març 2016

El Servei d'Otorinolaringologia i Patologia cervicofacial de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, liderat pel Dr. Enric Figuerola, ha realitzat una intervenció quirúrgica d'otorinolaringologia amb una nova tècnica quirúrgica, mínimament invasiva, per abordar el tractament del càncer de faringe, de laringe i d'altres lesions de la via aerodigestiva superior. En aquesta intervenció els especialistes han extret una laringe per la boca (cirurgia endoscòpica). És la segona vegada que es realitza a Catalunya i la cinquena en tot el món.

Es tracta d'una nova tècnica basada en tecnologia ultrasònica i amb 3D que permet utilitzar orificis naturals de la pacient, evitant la cirurgia oberta. La tècnica és menys agressiva, hi ha menys sagnat i la pacient es recupera abans i millor. A més, no es deixen cicatrius externes i es disminueixen els dies d'hospitalització. Transcorregudes unes setmanes, els metges col·locaran una pròtesi a la pacient per poder tornar a parlar.

Els doctors Joan Carles Flores i Francesc Xavier Avilés, metges especialistes del Servei d'Otorinolaringologia i investigadors de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), es van plantejar aquesta possibilitat després d'haver estat amb l'impulsor d'aquesta tècnica, a nivell mundial el Dr. Mario Fernández, cap del Servei d'Otorinolaringologia de l'Hospital del Henares de Madrid. De fet, en aquesta primera intervenció s'ha comptat amb la seva assistència. Xavier Avilés apunta que "aquest innovador abordatge, assistit per tecnologia 3D, permet tractar lesions de les vies aerodigestives superiors d'una forma molt menys invasiva i més segura per als pacients".

Actualment, el Servei d'otorinolaringologia del Joan XXIII forma part del grup que està introduint a Europa aquestes tècniques CEMICC (Cirurgia endoscòpica mínimament invasiva de cap i coll). A més, realitza cirurgies de màxima complexitat i té nombroses publicacions a les millors revistes de l'especialitat. Recentment ha assolit una beca per investigar en el camp de l'Oncologia de cap i coll, esdevenint

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats