Cercador
Ets a: Portada > Formació > Oferta formativa actual

Curs de Patologia Mitocondrial

Curs de Patologia Mitocondrial

Dia: Dijous, 27 de novembre de ​2014
Horari: 15:00h
Lloc: Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut, Avda. de la Universitat, 1 - E-43204 Reus (TGN) - Sala Polivalent (planta baixa)
Com arribar

Programa del seminari

Objectiu
​Seguint el Programa de Cicle de Seminaris 2014/2015 que organitza l'IISPV,​la Dra. Gloria Garrabou, ​Investigadora Postdoctoral, IDIBAPS-UB-Hospital Clínic de Barcelona. Impartirà la sessió científica titulada "Patologia Mitocondrial"

Breu Resum de la sessió científica

La patologia mitocondrial engloba un conjunt de malalties amb un ampli espectre de manifestacions clíniques i moleculars que requereix aproximacions d'equips multidisciplinars per a l'estudi, diagnòstic i seguiment dels malalts afectes. Aquestes malalties poden ser d'origen genètic (innat) o bé adquirit (tòxic). La recerca en l'etiopatologia, diagnòstic i tractament d'aquest tipus de trastorns és clau per millorar la qualitat i esperança de vida dels malalts. L'Equip de Recerca Muscular i Funció Mitocondrial de l'Hospital Clínic de Barcelona disposa d'una llarga trajectòria en l'estudi d'aquestes patologies i exposarà exemples de les línies de recerca actualment en desenvolupament al seu laboratori que centren el seu interès en l'estudi de la implicació mitocondrials en: (i) miopaties (com la miositis per cossos d'inclusió en la seva forma esporàdica), (ii) trastorns obstètrics (com el creixement intrauterí restringit), (iii) toxicitat mitocondrial (com l'adquirida per consum de tabac o d'antiretrovirals) i trastorns neurodegeneratius (com la síndrome de Parkinson o l'esquizofrènia).

Formulari d'Inscripció

Inscripció gratuïta. 


IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats