Cercador
Ets a: Portada > Donacions > Estudi de la Inflamació i metabolisme energètic en l'obesitat

Estudi de la Inflamació i metabolisme energètic en l'obesitat

Estudi de la "Inflamació i metabolisme energètic en l'obesitat: marcadors biològics, dianes terapèutiques i vincle entre esteatosi hepàtica i arteriosclerosi"

Investigador principal:

Jorge Joven Maried

Grup de recerca:

Unitat de Recerca Biomèdica

Descripció i característiques

Explorar la resposta variable al desequilibri funcional entre inflamació i metabolisme en pacients amb obesitat la qual és probablement responsable de la presència d'esteatosi hepàtica i arteriosclerosi i de la possible associació entre ambdues malalties.

Com que inicialment són asimptomàtiques i difícils de tractar, proposem un estudi observacional per a la cerca de  nous marcadors biològics per a millorar el diagnòstic i la cerca experimental de noves dianes terapèutiques.

Per a confirmar el caràcter translacional del projecte, volem desenvolupar biosensors en dispositius senzills per a la ràpida detecció en la pràctica clínica habitual de marcadors candidats. Experimentalment, explorarem la coordinació entre rutes inflamatòries i metabòliques que combinen l'acció de CCL2 (C-C motif chemokine ligand 2) i AMPK/MTOR (5'AMP-activated protein kinase/ mechanistic target of rapamycin). Utilitzarem teixits afectats d'origen humà i de ratolins cisgènics que desenvolupen obesitat, esteatosi i arteriosclerosi en presència d'excés d'energia. També investigarem l'efecte de compostos actius sobre aquestes rutes inflamatòries i metabòliques en cèl·lules.

La millora en el diagnòstic precoç de les complicacions i possibles nous tractament repercutirien directament en el sistema de Salut. Ja hem avisat dels perills de l'obesitat infantil i en adolescents, de l'absència de detecció i tractament precoç en l'arteriosclerosi, la possibilitat d'actuar amb eficàcia amb simples mesures de naturalesa nutricional-metabòlica i la necessitat de disposar de marcadors de malaltia que permetin personalitzar l'efecte sobre el pacient.

Vols col·laborar amb aquest projecte?


IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats